Mijn weg

 

Mijn naam is Nikki en ik ben opgegroeid in een gezin waar ik vanuit een nuchtere invalshoek kennis heb gemaakt met spiritualiteit. Mijn vader behandelde mensen als magnetiseur en hij heeft lesgegeven in Chi Neng Qigong, een Chinese bewegingsleer voor ontspanning en energie. Toen ik zes was kon ik kleuren zien verschijnen wanneer hij mij behandelde met energie. “Groen zien”, zoals ik het noemde, vond ik magisch en fascinerend.

 

De magie verdween voor mij toen de negatieve aspecten van mijn hooggevoeligheid en spirituele gaven steeds meer de overhand namen. Ik wist niet hoe ik om moest gaan met het "onverklaarbare" en al de overweldigende, bijkomende emoties. Wat ooit zo magisch leek werd mijn grootste angst. Mijn gevoelens afsluiten en overschakelen op mijn verstand leek de enige uitweg om normaal mee te kunnen draaien binnen onze maatschappij. Wat ik niet besefte is dat ik een stuk van mezelf en mijn kracht opgaf, en dat ik mijzelf noch mijn sensitiviteit kon ontvluchten. Des te meer ik waarnemingen en gevoelens negeerde hoe heftiger de emoties en consequenties. Dit resulteerde in een  leerweg met veel ups en downs.

 

Uiteindelijk besloot ik mijn angsten aan te gaan en ben ik een weg gaan zoeken om met mijn sensitiviteit te leven, in plaats van het te overleven. Achteraf blijkt dit het hoogtepunt in mijn leven! Naast hulp vanuit de reguliere gezondheidszorg heb ik vanuit diverse hoeken hulp gekregen ter begeleiding van mijn spirituele ontwikkeling. Zodoende heb ik mijn kracht terug kunnen vinden en deze kunnen versterken. Door de jaren heen heb ik een weg gevonden om mijn spiritualiteit te integreren in mijn dagelijkse leven. Ik heb geleerd om er mee om te gaan, waardoor ik het niet langer ervaar als een vloek, maar als een zegen!

 

Inmiddels ben ik gecertificeerd Reiki Master, geef ik regelmatig Reiki energiebehandelingen (natural healing) en ben ik bevoegd om mensen binnen de Usui System of Natural Healing & Kundalini op te leiden. Ik heb mijn kennis en kunde op spiritueel gebied uitgebreid. Ik maak veel gebruik van tarot, kristallen, astrologie en numerologie om vanuit een ander perspectief tot nieuwe inzichten te komen die kunnen ondersteunen. Het maakt mij gelukkig dat ik vandaag de dag naast energie healing mensen kan en mag helpen met het vinden van hun weg op spiritueel gebied en hierbij handvatten kan bieden waar ik zelf zo lang naar heb gezocht.