Kristallen

Welkom in de betoverende wereld van kristallen, waar we samen de buitengewone kracht en betekenis van deze prachtige stenen gaan ontdekken. Kristallen worden al eeuwenlang bewonderd vanwege hun schoonheid en de vermeende helende eigenschappen die ze bezitten. We verkennen de diverse toepassingen van kristallen, waaronder de rol in genezing tot hun gebruik als talisman, sieraden en decoratieve elementen. Het is altijd fascinerend om de unieke eigenschappen van verschillende kristallen te begrijpen en hoe ze kunnen bijdragen aan welzijn en harmonie. U leert meer over de specifieke kenmerken van verschillende kristallen, zodat u kristallen kunt selecteren die perfect aansluiten bij uw behoeften. Voor persoonlijke begeleiding bied ik kristallezingen en advies aan om u te helpen de juiste kristallen te selecteren. En voor degenen die interesse hebben, zijn er mogelijkheden om edelstenen uit mijn persoonlijke collectie aan te schaffen. Dus, stap vandaag nog in de betoverende wereld van kristallen en laat hun magie en kracht uw eigen reis verrijken.

Edelstenen en Kristallen 

Als kind vond ik de kracht van edelstenen al fascinerend, mede omdat ik verschillen kan voelen tussen de energieën die de edelstenen uitstraalden. Voor mijn spreekbeurt op de basisschool heb ik mij voor het eerst verdiept in edelstenen en kristallen. Door de jaren heen heb ik meer kennis opgedaan over de geneeskrachtige en energetische werking. Persoonlijk heb ik de werking van edelstenen ervaren bij het inrichten van ruimtes, ter ondersteuning van gezondheidsklachten en ter bescherming tegen negatieve energieën ofwel entiteiten. Inmiddels heb ik een collectie edelstenen en kristallen. Deze mineralen gebruik ik onder andere om mensen zelf de kracht van verschillende edelstenen te laten ervaren. Ik adviseer mensen bij het selecteren van de juiste edelstenen voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld ter vergroting van de persoonlijke kracht, ter bescherming of bij specifieke gezondheidsklachten. Door verschillende edelstenen vast te houden en ondertussen de fysieke kracht te testen kunnen ook mensen die energieën normaal niet kunnen aanvoelen het verschil per edelsteen bewust ervaren. Daarnaast maak ik zelf orgonites waarin edelstenen en anderen materialen worden verwerkt. De kracht van de edelstenen wordt door de combinatie van materialen versterkt en afhankelijk van de verwerkte edelstenen heeft elke orgonite zijn eigen specifieke werking. Ik reinig de edelstenen, maak gebruik van symboliek en laad de orgonites en stenen op met reiki energie. Deze "energietorens" filteren negatieve energie en stralingen en zetten dit om naar positieve energie. Op verzoek maak ik orgonites op maat die volledig zijn afgestemd op de gewenste werking en energie van de betreffende persoon.

 

Kristallen Collectie

Werking van edelstenen en kristallen

Edelstenen en kristallen hebben altijd al deel uitgemaakt van onze planeet en hebben in gemeen dat ze zijn opgebouwd uit mineralen. Een kristal bestaat uit één mineraal en edelstenen bestaan uit één of meer mineralen. Veel edelstenen zijn kristallen maar sommige vallen onder gesteenten. Er zijn ongeveer 4.000 tot 5.000 soorten edelstenen en mineralen, en er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt. Ongeveer 30 soorten komen over de hele wereld voor. Sinds mensenheugenis worden aan edelstenen en kristallen de meest uiteenlopende eigenschappen toegeschreven. In de oudheid werden ze door de Egyptenaren gebruikt voor het voorspellen van de toekomst. Ook de geneeskrachtige werking van kristallen en edelstenen is al eeuwenlang bij mensen bekend. Sinds de elfde eeuw heeft men zoveel mogelijk stenen en hun geneeskrachtige invloed op lichaam en geest gedocumenteerd. Elke edelsteen heeft zijn eigen specifieke werking op lichaam en geest. De werking wordt grotendeels bepaald door de mineralen en elementen waaruit de edelstenen of kristallen zijn opgebouwd. Elk mineraal bestaat uit een combinatie van elementen. Elk element bestaat uit een samenstelling van energiegolven en straalt hierdoor een specifieke energie uit. Deze energie is grotendeels van invloed op de lichamelijke en geestelijke kracht en de werking van de steen. Vaak komen deze energieën overeen met de energiegolven / frequenties van het menselijk en dierlijk lichaam. Edelstenen kunnen deze energiegolven versteken of stabiliseren en kunnen zodoende worden ingezet als geneeskundige ondersteuning bij gezondheidsklachten.

 

Crystal Affirmations 

Gebruik van edelstenen en kristallen

Al eeuwenlang is de geneeskrachtige en stimulerende werking van edelstenen bekend. Vroeger werden deze stenen als amulet of zegel gedragen. Tegenwoordig worden veel edelstenen in sieraden verwerkt of als hand- en knuffelstenen aangeboden. Door de steen bij je te dragen kan het zijn werking doen. Vaak geeft een steen die direct op de huid wordt gedragen het grootste effect. Naast de geneeskrachtige werking worden edelstenen ook vaak gedragen als bescherming tegen negatieve energieën en entiteiten. De stenen worden ook regelmatig vanwege hun uitstalling voor decoratieve doeleinden gebruikt. Zowel in ruwe vorm als speciaal verwerkte edelstenen en kristallen die in figuren/ gravures zijn geslepen of in decoratie zijn verwerkt. De stenen worden regelmatig in huizen, kantoren of ruimtes geplaatst. Door de unieke werking per steen kunnen de stenen bijdragen om een bepaalde sfeer in een ruimte te creëren. Ze worden vaak gebruikt voor het Feng Shui inrichten van een ruimte. Rustgevende stenen die piekeren verminderen en een goede nachtrust stimuleren kunnen in de slaapkamer geplaatst worden. Terwijl in bijvoorbeeld een werkkamer gekozen kan worden voor stenen die creativiteit en het concentratievermogen stimuleren. Een goede basis voor in de woonkamer is een gouden driehoek, deze bestaat uit amethist, rozekwarts en bergkristal. Waar de rozenkwarts zachtheid, liefde en vriendschap geeft aan de ruimte helpt de amethist om te ontspannen en inzicht te krijgen. De Bergkristal is de steen van harmonie en helpt om balans te vinden. Daarnaast kunnen edelstenen gebruikt worden bij een healing, ritueel of als elixer. Als healing methodiek worden edelstenen gebruikt bij behandelingen of om edelsteenwater mee te maken. Edelstenenwater is water dat is opgeladen met de energie van edelstenen en hierdoor zijn werking overbrengt, het kan worden toegepast als drinkwater maar ook als water om in te baden.

 

Edelstenen selecteren

Edelstenen en mineralen moeten aansluiten bij persoonlijke wensen of klachten. De beste manier om zelf een edelsteen te kiezen die bij je past, is af te gaan op je gevoel en intuïtie. Welke edelsteen voelt goed aan als ik hem vasthoud? Welke edelsteen vind ik het mooiste of spreekt mij het meeste aan? Welke edelsteen voel ik het sterkst? Welke edelstenen vallen mij het meeste op en voel ik me het meest tot aangetrokken? Je kan er ook voor kiezen om een edelsteen te selecteren op basis van kleur, chakra's, omschrijving van klacht of werking en op basis van sterrenbeeld. Het combineren van de juiste edelstenen kan ervoor zorgen dat de stenen elkaar versterken. Als stenen met tegengestelde werking worden gecombineerd kunnen deze de werking van elkaar juist verminderen of disbalans veroorzaken. Edelstenen uit dezelfde familie of groep, met dezelfde structuur of kleur en edelstenen die in natuur bij elkaar gevonden worden kunnen vaak goed met elkaar gecombineerd worden. Als je meerdere verschillende stenen bij elkaar legt, is er een grote kans dat er harmonie ontstaat. Mocht dit niet zo zijn kunnen er stenen verwijderd of toegevoegd worden. Voor het dragen van edelstenen wordt over het algemeen aangeraden om maximaal 3 edelstenen tegelijkertijd te dragen. Bij jonge kinderen is dat één edelsteen, omdat de werking anders te intens kan zijn. Als je een combinatie van stenen samen vasthoudt, merk je soms al meteen op of de combinatie goed is of niet. Omdat ieder persoon uniek is zijn er geen vaste regels met betrekking tot het gebruik van edelstenen, het belangrijkste is om je gevoel en intuïtie te volgen. Voor een optimale werking van een edelsteen is het raadzaam de steen voor het dragen te reinigen en op te laden. Positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen) en negatieve energie die de steen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen). Hoe vaak en op welke manier je de steen het beste kan reinigen en opladen verschilt afhankelijk van de soort steen en het gebruik.

Orgonites

Orgonites bestaan uit een samenstelling van kunsthars, metaal en mineralen. Deze objecten filteren negatieve energie en stralen positieve levensenergie uit. Orgonites worden vaak ingezet bij elektromagnetische straling. Denk bijvoorbeeld aan signalen van telefoons, wifi of zendingsmasten. Daarnaast vergroot het de positieve energie in ruimten en creëert het een prettig leefklimaat in huis. De orgonites werken harmoniserend en hebben een positieve invloed op lichaam en geest. Begin vorige eeuw is door Wilhelm Reich de helende werking van orgone energie (levensenergie) ontdekt. Tijdens een van zijn onderzoeken ontdekte hij een vorm van energie die de wetten van elektriciteit en magnetisme voorbijging. Deze levensenergie noemde hij “orgon” en deze bleek in staat te zijn om bacteriën en virussen te doden, en had een positieve invloed op lichaam en geest. Reich ontwikkelde ondertussen verschillende apparaten die levensenergie konden produceren en negatieve energieën kon neutraliseren. Later werd ontdekt dat met een combinatie van kunsthars, metalen en mineralen hetzelfde effect kon worden bereikt. Door edelstenen toe te voegen wordt de negatieve energie vervolgens omgezet tot positieve energie. Zo zijn orgonites ontstaan. Orgonites kunnen niet alleen negatieve energieën filteren, maar ook gericht positieve energie verspreiden. De metalen in de piramides zorgen dat de energie van de edelstenen weerkaatst wordt. Door het uitzetten van de hars ontstaat er druk/wrijving (piezo effect) waardoor de kracht van de edelstenen wordt vergroot. Daarnaast worden er regelmatig extra elementen of krachtsymbolen toegevoegd in de orgonite om de kracht te vergroten. De orgonites worden gegoten in verschillende vormen en zijn opgebouwd uit verschillende lagen, met ieder hun eigen opbouw en werking. Vaak zien we deze orgonites in piramidevorm, hiervan wordt verondersteld dat het werkt als een transformator die energie kan aantrekken, transformeren en verspreiden.