Reiki

Ontdek Reiki, een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen van je lichaam bevordert. Een Reiki-behandeling herstelt de natuurlijke energiestromen in je lichaam met behulp van universele levensenergie en biedt ondersteuning bij fysieke, emotionele en mentale klachten. Dit opent de deur naar algeheel welzijn en balans, en kan van onschatbare waarde zijn bij het loslaten van stress en blokkades. Reiki behandelt grondig de dieperliggende oorzaken en blokkades, waardoor heling van binnenuit mogelijk wordt. Als Reikimaster geef ik regelmatig energiebehandelingen en ben ik bevoegd om mensen te initiëren in de Reiki, wat kan dienen als een krachtig instrument voor spirituele ontwikkeling en heling. Laat jezelf onderdompelen in de betoverende wereld van Reiki, waar balans en welzijn harmonieus samenkomen.

 

Wat is Reiki

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam. De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters 霊 rei ('geest' of 'ziel') en 気 ki ('energie' of 'levenskracht') en wordt vaak vertaald naar 霊気’universele levensenergie’

 

Hoe werkt Reiki ?

De mens beschikt over zelfhelend vermogen, dit is het natuurlijke vermogen van je lichaam en je geest om gezondheid te handhaven. Door onder andere stress, onverwerkte emoties, pijn, uitputting of ernstige disbalans kunnen blokkades in het energiesysteem ontstaan. Negatieve energieën zetten zich dan vast in het lichaam en vormen de blokkade. Het gevolg is dat de energie niet meer volledig kan doorstromen en het zelfhelend vermogen niet meer optimaal functioneert. Hierdoor ontstaat een grotere gevoeligheid voor het ontwikkelen van aandoeningen, ziekten en onrust. Op den duur kan dit lichamelijke, emotionele en psychische klachten geven.  Tijdens een Reiki behandeling vindt er een overdracht van universele energie plaats. Deze positieve energie kan bijdragen om negatieve energieën los te laten, blokkades te doorbreken en de natuurlijke energiestroom weer op gang te brengen. Reiki werkt niet alleen op de symptomen, maar behandelt het lichaam en de geest in zijn geheel. Hierdoor worden ook de achterliggende oorzaken van het probleem aangepakt en biedt het ondersteuning bij zowel fysieke, emotionele als mentale klachten. Het versnelt lichamelijke genezing, minimaliseert pijn en verhoogt het energieniveau. Reiki is voor iedereen geschikt,  ook voor mensen die geen klachten ervaren. Het bevordert rust en ontspanning en vergroot het bewustzijn van lichaam en geest. Reiki is GEEN geloof , religie, vorm van occultisme, spiritisme, hypnose, oproeping van geesten of demonen of vorm van psychotechniek.  

 

Reiki behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt er een korte intake plaats waarbij ik toelicht wat je kunt verwachten en bespreken we samen je hulpvraag en/of klachten. Indien gewenst maak ik gebruik van tarot en kristallen om vanuit een ander perspectief inzichten te verkrijgen met betrekking tot mogelijke blokkades. Alles wat tussen mij en mijn cliënten besproken wordt, blijft vertrouwelijk. Je hoeft niet in Reiki te geloven of het te begrijpen om een reikibehandeling te ondergaan, je hoeft je er alleen voor open te stellen. Tijdens een behandeling met Reiki worden de handen achtereenvolgens boven of op het lichaam geplaatst in verschillende posities. De reiki gever laat de universele energie door de handen stromen en draagt de energie over aan de cliënt.  Deze positieve energie vind zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger, en helpt om de natuurlijke energiestroom van het menselijk lichaam  te herstellen. Met behulp van de reiki symbolen is het mogelijk om energie te sturen en processen op gang te brengen. Een standaard Reiki behandeling duurt een half uur tot drie kwartier. Tijdens de behandeling is het mogelijk dat u de reiki energie daadwerkelijk voelt. De ervaringen verschillen per persoon. Sommige mensen voelen tintelingen, rillingen of een gevoel van warmte, maar er zijn ook mensen die niks voelen. Dit zegt echter niets over de werking en effectiviteit van de behandeling. Reiki heeft vrijwel altijd een ontspannend effect doordat het lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend werkt. 

Voor wie is reiki geschikt?

Reiki is geschikt voor mens en dier van alle leeftijden. Daarnaast kan het ook worden ingezet bij het energetisch reinigen van ruimtes en objecten, waarna ze worden opgeladen met positieve energie. Reiki behandelingen stimuleren het zelfhelend vermogen maar bieden GEEN vervanging van een doktersbezoek of behandelingen vanuit de reguliere geneeskunde. Omdat er bij een oorspronkelijke reikibehandeling enkel positieve energie wordt overgedragen, kan een behandeling in principe nooit kwaad.  Wel is er voorzichtigheid geboden in onderstaande situaties:

 

  •  Pacemaker:  Indien er direct boven een pacemaker energie wordt overgedragen kan het ritme van de pacemaker worden verstoord. 
  • Suikerziekte en diabetes:  Als een reikibehandeling aanslaat kan dit effect hebben op de insulinespiegel, deze dient extra gecontroleerd te worden.
  • Directe behandeling botbreuken:  Men dient er zeker van te zijn dat de botten op de juiste manier zijn gepositioneerd, reiki versnelt het genezingsproces. 
  • Directe behandeling diepe snijwonden: Reiki versneld het  genezingsproces dit is niet gunstig als de wond nog niet is ontsmet of beter open behandeld kan worden.  
  • Transplantaties & donoren: Reiki versterkt het natuurlijke immuunsysteem dit kan averechts effect hebben op het anti-afstotingsproces en bijbehorende medicatie.
  • Heftige complicaties tijden zwangerschap:  Als de zwangerschap complicaties heel heftig zijn en het leven van moeder in gevaar brengen, kan het voorkomen dat er een natuurlijk afstotingsproces in werking treed om het lichaam van moeder te herstellen. Reiki kan dit afstotingsproces versnellen.
     

Reiki - Spirituele ontwikkeling

Zelf heb ik mogen ervaren hoe Reiki heeft bijgedragen aan mijn spirituele ontwikkeling. Als Reiki Master ben ik  bevoegd om mensen in te wijden en op te leiden volgens de leer van Usui systeem van natuurlijke genezing en de Kundalini Reiki. Naast de kennis overdracht van  de helende methodieken, begeleid ik het proces persoonlijk. Zowel tijdens als na de  inwijding kun je terecht voor vragen en/of situaties die je blokkeren. Vertrouwen in jezelf en in je eigen waarnemingen staan centraal bij spirituele ontwikkeling.   Samen kijken we hoe we een veilige basis kunnen creëren, waarin je jezelf veilig en beschermd voelt. Vanuit deze basis ben je beter in staat om op een positieve manier je kracht te versterken en je angsten te overwinnen. Er bestaan drie verschillende gradaties in Reiki. De graad geeft aan in welke mate je bent opgeleid en de sterkte van de energie die je ontvangen mag. Deze energie kun je inzetten om jezelf en anderen te behandelen.  Elke keer dat je een inwijding ontvangt, treed er een reinigingsproces in werking. Tijdens dit proces komen blokkades naar de voorgrond, hierdoor kun je de negatieve energieën loslaten om ruimte te maken voor positieve energie.  Hierdoor moet er na elke inwijding ( afhankelijk van je ontwikkeling ) een bepaalde tijd tussen zitten. 

 

Reiki I : In de eerste graad van Reiki ontvangt de leerling een drietal afstemmingen. Het kanaal voor doorgifte wordt geactiveerd, hiermee kan de universele levensenergie worden overdragen. Verschillende handposities worden tijdens deze eerste graad aangeleerd.

Reiki II: In de tweede graad wordt een drietal symbolen geactiveerd, deze zorgen ervoor dat het doorgiftekanaal en de reikwijdte van de reiki energie wordt vergroot. Ook wordt er geleerd om op afstand reiki toe te passen

Reiki III - Master : In de derde graat worden de master symbolen met de bijbehorende mantra's geleerd. De reiki master bestaat uit twee delen.  Deel A is men aspirant master, de reiki energie en reikwijdte wordt versterkt, men is nog niet bevoegd om zelfstandig inwijdingen uit te voeren.  In deel 3B  ontvangt men de master symbolen, en wordt men voorbereid op het zelf uitvoeren van inwijdingen als Reiki master. Bij het succesvol afronden van zowel deel 3A als 3B ontvang je het certificaat Reiki Master volgens de leer van "The Usui System of Natural Healing"