Spiritualiteit

Verken de fascinerende wereld van spiritualiteit, waar bewustwording een holistische ontdekkingsreis vormt. Hier ervaren we lichaam, geest en ziel als één geheel, met een focus op het creëren van gezonde verbindingen - met onszelf, anderen en de wereld om ons heen. Deze reis onthult diepgaande inzichten over wie we zijn, ons welzijn en de betekenis van het leven. Spirituele groei omvat het intrigerende proces waarin je leert je eigen energie en de energieën om je heen beter te herkennen en te interpreteren. Door onze zintuigen en waarnemingsvermogen te ontwikkelen, krijgen we een dieper inzicht in zowel verklaarbare als mysterieuze energieën, die soms alleen gevoelsmatig of intuïtief waarneembaar zijn. Dit verbreedt onze kijk op de realiteit en biedt de kans om er bewust invloed op uit te oefenen. Hier vind je inspiratie, inzichten en oefeningen voor spirituele ondersteuning, waaronder het toepassen van positieve energie en afschermen voor negatieve energieën. Als je tijdens je reis naar zelfbewustzijn obstakels tegenkomt, bied ik persoonlijke begeleiding en spirituele coaching voor heling en groei.

Spirituele begeleiding

Ieder mens is spiritueel en maakt hier gedurende zijn leven bewust of onbewust ontwikkelingen in door. Van kinds af aan leer je jezelf, je gevoel en je omgeving steeds beter kennen en aanvoelen. Als je hier bewust mee aan de slag gaat kan je dit ontwikkelingsproces stimuleren en versnellen. Hierdoor krijg je meer inzicht en kan je beter invloed uitoefenen op je eigen energie en op de energieën om je heen. Ik ondersteun mensen bij het bewuster ervaren, interpreteren en vertrouwen op hun eigen waarnemingen om tot nieuwe inzichten te komen. Het leren herkennen, aantrekken en toepassen van positieve energie en afsluiten voor negatieve energieën staat hierbij centraal. Voornamelijk mensen met een hoge sensitiviteit (HSP) of een sterke intuïtie worden in het dagelijkse leven regelmatig geconfronteerd met waarnemingen of energieën die ze niet kunnen verklaren. In de maatschappij wordt hier niet altijd gehoor aan gegeven waardoor onnodig angsten of blokkades kunnen ontstaan. Het maakt me gelukkig dat ik vandaag de dag naast energie healing mensen kan en mag helpen met het vinden van hun weg op spiritueel gebied en hierbij handvatten kan bieden waar ik zelf zo lang naar heb gezocht. Spiritualiteit benader ik vanuit verschillende invalshoeken, zoals gevoelens, waarnemingen, intuïtie, persoonlijke ervaringen, wetenschap, psychologie en filosofie. Ik maak hierbij gebruik van verschillende inzichten, theorieën, oefeningen en methodieken die mij op weg hebben geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Door de jaren heen heb ik mij onder andere verdiept in: Reiki ( the usui system of natural healing & Kundalini ), magnetiseren, chi neng qigong, de kracht van edelstenen, tarotkaarten leggen, meditatie, hypnotherapie, astrologie, numerologie, colours of the angels, mindfulness, lichaamsgerichte therapie, creatieve therapie en cognitieve therapie.

 

Spirituele bewustwording

Spiritualiteit is een bewustwordingsproces waarbij het erkennen en herkennen van je eigen energie en de energieën om je heen centraal staat. Door je open te stellen voor zowel verklaarbare als onverklaarbare energieën waar je mee in contact staat ontstaat er een realistischer totaalbeeld van jouw werkelijkheid. Als je bewust bent van jezelf en andere energieën ben je beter in staat om hier invloed op uit te oefenen. Positieve energie kan bewust worden ingezet om rust, ontspanning en het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest te bevorderen om eventuele blokkades te verhelpen. Daarnaast ben je beter in staat om negatieve energieën te herkennen en je hiervoor af te sluiten. Hierdoor realiseer je een betere fysieke, mentale, emotionele en geestelijke balans. Vaak roept dit bewustwordingsproces in eerste instantie weerstand op. Dit is een volledig natuurlijke reactie die vaak voortkomt uit angst voor het onbekende. Dit onderbewuste presenteert zich namelijk deels als schaduwzijde waarover men doorgaans weinig controle heeft, deze wordt gevormd door angst en karaktertrekken dan wel minderwaardigheden, die wij graag willen verbergen of onderdrukken. Hierdoor onderdrukken we een deel van onszelf. Door je schaduwzijde te omarmen ben je in staat er juist je kracht van te maken. Hierbij staat het accepteren en liefhebben van jezelf precies zoals je nu bent centraal. Vanuit deze kracht heb je meer controle over jezelf en over welke energieën je ervaart, hierdoor kan je bewust een positiever energieveld ( leefomgeving) voor jezelf realiseren. Door je open te stellen om jou totale werkelijkheid te ervaren kom je dichter bij jezelf en ben je beter in staat je eigen energie te onderscheiden van energieën uit je omgeving

 

Spirituele ontwikkeling

Er zijn vele oefeningen en methodes die je kan toepassen om je spirituele ontwikkeling te stimuleren. Hierbij is van essentieel belang dat je een veilige omgeving en basis voor jezelf creëert, waarin je jezelf beschermt voelt. Vanuit deze basis ben je in staat op een positieve manier je kracht te versterken en je angsten te overwinnen. Vertrouwen in jezelf en je eigen waarnemingen staat centraal bij spirituele ontwikkeling. Het bewust worden van je eigen energie en de energieën waar je mee in contact staat kan je op verschillende manieren stimuleren. Door je open te stellen en je te verdiepen in je gevoelens, je waarnemingen, de werking van energie, verschillende theorieën en diverse methodieken ontdek je wat het beste bij jou past. Door kennis vanuit verschillende invalshoeken te combineren ben je beter in staat om tot nieuwe inzichten te komen die je dichter bij jezelf brengen. Spiritualiteit is erg breed en iedereen kiest hierin zijn eigen weg, Het belangrijkste hierbij is dat je luistert naar je eigen intuïtie. Voel ik me veilig? Wat voelt goed? Waar voel ik me tot aangetrokken? Waar loop ik elke keer tegen aan? Waar gaan mijn interesses naar uit? Je kan individueel deze ontdekkingsreis aangaan, nieuwe ervaringen opdoen door bijvoorbeeld een behandeling, reading, cursus of workshop bij een deskundige te volgen, of kiezen voor persoonlijke begeleiding. Op de pagina Tips & Tricks en het youtube kanaal Spiritueel Bewust heb ik informatie, video's en oefeningen verzameld die je wellicht op weg kunnen helpen bij jou spirituele ontwikkeling.