Manifesteren 

Iedereen kan de kracht van positieve energie ervaren en scheppen door zich erop af te stemmen. Vanuit focus, gedachten, emoties, overtuigingen en intenties kan je positieve energie oproepen en gericht uitstralen. Gedachten en emoties zenden energiegolven uit, waarna schijnbaar toevallig ideeën, mensen, kansen, dingen of situaties op jouw pad komen die hiermee overeenkomen. Dit ontstaat omdat energie soortgelijke energieën aantrekt. Deze energieën komen grotendeels overeen doordat ze op eenzelfde frequentie trillen. Dit staat ook wel bekend als de wet van aantrekking en synchroniciteit. De energiegolven die je uitzend, of ze nu bewust of onderbewust uitgezonden worden, creëren de werkelijkheid.  Vertrouwen in jezelf en in dat wat je wilt realiseren is de basis om het daadwerkelijk te kunnen manifesteren.

Uitgangspunten om te manifesteren

  • Elke gedachte heeft een bepaalde frequentie en heeft een magnetische kracht.
  • Wat je denkt en voelt, bewust of onbewust, trek je aan. 
  • Als gedachte vastzitten aan krachtige emoties (goed of slecht) wordt de creatie versneld.
  • Een krachtig manier om te manifesteren is vanuit dankbaarheid.  Ik ben dankbaar voor {XXX}
  • Het onderbewustzijn kent het woordje "niet" niet, dus als je denkt aan wat je niet wilt, dan trek je dat juist aan.
  • Onderschat nooit de kracht van herhaling! Hoe vaker je positieve gedachten en gevoelens herhaald hoe beter je onderbewuste dit opneemt.

 

Affirmaties

Gedachtes kunnen we sturen, zo kunnen we zelf bepalen hoeveel tijd we aan bepaalde gedachten besteden. Het is wetenschappelijk bewezen dat positieve gedachten het (zelf)vertrouwen vergroten. Affirmaties zijn een vorm van positieve zelfsuggesties die kunnen worden toegepast om het onderbewuste positief te beïnvloeden.   Indien je affirmaties regelmatig herhaald kan het bijdragen om je gedachten patroon positief te (her)programmeren.   

The Secret (de wet van aantrekkingskracht) 

The Secret is gebaseerd op de zogeheten wet van de aantrekkingskracht ( Law of Attraction).  Het “geheim” bestaat uit instructies hoe je deze wet kunt aanwenden om je doelen te bereiken. Deze wet is gebaseerd op het principe van de dualiteit, en heeft alles te maken met manifesteren. Het komt er op neer dat de mens "alles" kan krijgen wanneer je daarop ingesteld bent met je gedachten, gevoelens en bedoelingen .  Je zou het kunnen benoemen als de wet van het afstoten en aantrekken. In The Secret vertellen psychologen, filosofen, schrijvers, kwantumfysici en ondernemers over hoe men de law of attraction kan toepassen.  Deze  theorie  is niet zozeer gekoppeld aan een religieuze ‘kracht’ die je verlangens als het ware stuurt, er is juist gekozen voor een meer wetenschappelijke insteek, in combinatie met spiritualiteit. Op Netflix is de film van The Secret ook beschikbaar, daarnaast is er een officieel boek en werkboek uitgebracht. 

 

The Silva Method (De kracht van je geest, theorie en prakrijk audioboek) 

De Silva Methode is de door José Silva ontwikkelde techniek om je te helpen meer van je brein te gebruiken en de creatieve vermogens van je bewustzijn en intuïtie te vergroten. De methode leert je bewust het alfaniveau te bereiken waarna je door middel van visualisaties en imaginaties, gericht aan de slag gaat. In de loop der jaren heeft Silva International de Silva Methode verfijnd. Er ligt inmiddels een breed pallet van technieken zoals concentratieoefeningen, geleide meditaties, visualisatietechnieken en intuïtietools.

 

Zelf Hypnose

Het is goed mogelijk om jezelf aan te leren om onder hypnose te komen. Met de juiste oefeningen kun je ook zonder behulp van een hypnotiseur in deze staat van bewustzijn komen. Tijdens  een hypnose kom je dichter bij je innerlijke zelf en je onderbewuste.  Doordat je alles ervaart vanuit een ander perspectief kan je sneller tot nieuwe inzichten komen. In deze staat van bewustzijn kan je beter invloed uitoefenen op onbewuste gedachten, gevoelens en patronen en ben  je extra gevoelig voor  positieve zelfsuggesties. Zelfsuggesties kunnen worden toegepast om je welzijn positief te beïnvloeden en/of oude patronen te doorbreken en problemen aan te pakken.