5. Positieve leefomgeving creëren


Onze leefomgeving heeft grote invloed op ons persoonlijke energieveld en hoe we ons voelen. Een ruimte die ogenschijnlijk leeg lijkt is in feite gevuld met diverse energieën. Alles is energie, en straalt een bepaalde energie uit. Denk hierbij aan energie in de vorm van interieur, vormgeving, accessoires, decoratie, verlichting, kleuren, geuren, geluiden, temperatuur, symboliek, etc. Maar ook de energie die personen uitstralen en de energie van gebeurtenissen die in een ruimte plaatsvinden blijven regelmatig (deels) hangen. Gedachten, gevoelens, intenties en spanningen bestaan namelijk ook uit energie en beïnvloeden de totale energie in een ruimte. Met de aura (ons persoonlijke energieveld) absorberen wij energieën uit onze omgeving. Een aangename leefomgeving heeft zodoende een positieve doorwerking op ons welzijn en welbevinden. 

 

Feng Shui is de meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Feng shui leert welke invloed vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben. Deze Chinese leer is gebaseerd op de stroming van chi (energie), de vijf elementen ( water, vuur, aarde, metaal en hout) en op de tegengestelde yin en yang krachten. Het doel van feng shui is om een harmonieuze energieflow te realiseren afgestemd op je behoeften. Ons huis vormt vaak de basis van onze leefomgeving en zou een plek moeten zijn waar je optimaal kunt ontspannen, je volledig jezelf kunt zijn en jezelf kunt opladen. Elke ruimte heeft zijn eigen functie en met behulp van vormgeving en inrichting kan je de energie in de ruimte hierop afstemmen. Een fijne energieflow in je woning brengt meer evenwicht en harmonie. Zelfs wanneer je niet gelooft in deze Chinese leer kan Feng Shui nuttig advies en inspiratie verschaffen om een aangename leefomgeving te creëren.

 

Geluiden hebben invloed op de energie in een ruimte en op de energie van de mens.( omgevingsgeluiden, muziek, geluiden die je via de tv waarneemt, etc.)  De Japanse onderzoeker Masuru Emoto onderzocht de impact van klank/muziek op water. Hierbij fotografeerde hij deze processen. Water geeft verschillende kristal vormen afhankelijk van het geluid (muziek) dat er wordt afgespeeld. Daarnaast bleken ook woorden ( met positieve of negatieve lading) zichtbaar invloed te hebben op de kristalvorming van het water. De mens bestaat voor 70% uit water, stel je eens voor hoeveel impact  geluid heeft op ons lichaam en onze emoties. 

Belangrijke elementen volgens de leer van Feng Shui

Een ruimte inrichten volgens de Feng Shui methode